Tejbegríz gluténmentesen, tejtermék nélkül. Ezzel a recepttel közepesen sűrű állagú lesz.
Hozzávalók (kb. 2,5 lapostányérnyi adaghoz):
1 l kókusztej (Alpro-t szoktam használni, kicsit vaníliás íze van, szerintem ezzel a legfinomabb)
100 g barna rizsdara
egy csipet só
édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
1. A kókusztejhez hozzáadjuk a sót és az édesítőt, majd felforraljuk.
2. Amikor felforrt, állandó keverés mellett, fokozatosan hozzáadagoljuk a rizsdarát. Addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, de még nem olyan az állaga, amilyennek a végleges tejbegrízt szeretnénk. (Én kb. 8 percig szoktam főzni.)
3. Főzés után 8 percig állni hagyjuk….
4. … ezután már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat!
Kedves Zsuzsa! Ha kókusz allergia is van jelen,akkor helyettesítőként mit ajánl?
Üdvözlettel:Erika
Kedves Erika!
Talán a kesutej lehet megfelelő (azzal még nem próbáltam). Rizstejjel már elkészítettem korábban, de nekem azzal túlságosan rizsízű volt, illetve sima vízzel is, de úgy nem lett jó krémes a tejbegríz. Ha nem kókusztejjel készítik, mindenképpen ajánlom, hogy tegyenek bele vaníliát, mert az elveszi a rizses ízt.
Szép napot!
Zsuzsi
Kedves Zsuzsi!
Nagyon köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:Erika