Gluténmentes tejbegríz (tejmentes)

Tejbegríz gluténmentesen, tejtermék nélkül. Ezzel a recepttel közepesen sűrű állagú lesz.

Glutén- és tejmentes tejbegríz

Hozzávalók (kb. 2,5 lapostányérnyi adaghoz):

1 l kókusztej (Alpro-t szoktam használni, kicsit vaníliás íze van, szerintem ezzel a legfinomabb)

100 g barna rizsdara

egy csipet só

édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kókusztejhez hozzáadjuk a sót és az édesítőt, majd felforraljuk.

2. Amikor felforrt, állandó keverés mellett, fokozatosan hozzáadagoljuk a rizsdarát. Addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, de még nem olyan az állaga, amilyennek a végleges tejbegrízt szeretnénk. (Én kb. 8 percig szoktam főzni.)

3. Főzés után 8 percig állni hagyjuk….

4. … ezután már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!

Mogyorótej

Mogyorótej házilag

3 thoughts on “Gluténmentes tejbegríz (tejmentes)

  1. Kedves Zsuzsa! Ha kókusz allergia is van jelen,akkor helyettesítőként mit ajánl?
    Üdvözlettel:Erika

    1. Kedves Erika!
      Talán a kesutej lehet megfelelő (azzal még nem próbáltam). Rizstejjel már elkészítettem korábban, de nekem azzal túlságosan rizsízű volt, illetve sima vízzel is, de úgy nem lett jó krémes a tejbegríz. Ha nem kókusztejjel készítik, mindenképpen ajánlom, hogy tegyenek bele vaníliát, mert az elveszi a rizses ízt.
      Szép napot!
      Zsuzsi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük