Gluténmentes rántott hús tojás nélkül

Finom rántott hús glutén, tojás, valamint burgonya- és kukoricaszármazékok nélkül. Rizsmentes változatban is elkészíthető. A receptje nagyon hasonlít a hagyományoshoz, csak a panírozáshoz használt hozzávalókat cseréljük „mentesekre”. Három réteg helyett csak kettő lesz, így egyszerűbb is a panírozás.

Glutén- és tojásmentes rántott hús

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé vagy tetszés szerinti hús;
  • 1 púpozott tk. útifűmaghéj;
  • 2 dl meleg víz;
  • 4 ek. barnarizs-liszt (aki rizsmentes panírt szeretne készíteni, görgessen a recept aljára);
  • 8 ek. cirokliszt;
  • só, fehér bors ízlés szerint.

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kiklopfoljuk.
  2. Sóval, borssal ízlés szerint megfűszerezzük őket, majd bepanírozzuk az alábbi módon:
  • Első réteg: 1 púpozott teáskanál útifűmaghéj, 2 dl meleg vízben jól elkeverve. Hagyjuk állni 2 percig, mielőtt hozzákezdenénk a panírozáshoz. Ezalatt a maghéj egy kicsit megszívja magát vízzel, amitől ragadósabb lesz a folyadék. (Nem lesz tojásállagú, de arra nincs is szükség.)
  • Második réteg: 8 ek. cirokliszt + 4 ek. barnarizs-liszt jól összekeverve.

3. A bepanírozott hússzeleteket forró olajban megsütjük.

Tipp: ha nincs otthon cirokliszt, csak barnarizs-lisztet is használhatunk második rétegnek. Ekkor világosabb színű és puhább lesz a panír. Ilyenkor a színét úgy tehetjük élénkebbé, ha a húsra egy kis pirospaprikát is szórunk fűszerezéskor.

Ha rizsmentes panírt szeretnénk, második rétegnek 6 ek. ciroklisztet keverjünk össze 2 ek. zabpehelyliszttel. Mivel a zabpehelyliszt az előállítása során könnyen szennyeződhet gluténnel, csak olyat vásároljunk, amin külön feltüntették, hogy gluténmentes.

Gluténmentes, tejmentes gesztenyeszív

gesztenyeszív gluténmentes tejmentes

One thought on “Gluténmentes rántott hús tojás nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük