Gluténmentes rántott hús tojás nélkül

Finom, “mentes” rántott hús glutén, tojás, valamint burgonya- és kukoricaszármazékok nélkül. Rizsmentes változatban is elkészíthető. A receptje nagyon hasonlít a hagyományos rántott húséhoz, csak a panírozáshoz használt hozzávalókat cseréljük „mentesekre”. Három réteg helyett csak kettő lesz, így egyszerűbb is a panírozás.

Glutén- és tojásmentes rántott hús

Hozzávalók:

2 csirkemell filé, vagy tetszés szerinti hús

1 púpozott tk. útifű maghéj

2 dl meleg víz

4 ek. barna rizsliszt* ha rizsmentes panírt szeretnél, görgess a recept aljára

8 ek. cirokliszt

só, fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kiklopfoljuk.
  2. Sóval, borssal ízlés szerint megfűszerezzük őket, majd bepanírozzuk az alábbi módon:
  • első réteg: 1 púpozott teáskanál útifű maghéj, 2 dl meleg vízben jól elkeverve. Várjunk 2 percet, addig a maghéj egy kicsit megszívja magát vízzel, ettől egy picit ragadósabb lesz a folyadék. (Nem lesz tojás állagú, de nincs is rá szükség.)
  • második réteg: 8 ek. cirokliszt + 4 ek. barna rizsliszt jól összekeverve

3. A bepanírozott hússzeleteket forró olajban megsütjük.

Tipp: ha nincs otthon cirokliszt, csak barna rizslisztet is használhatunk második rétegnek. Ekkor világosabb színű és puhább lesz a panírunk. Ilyenkor a színét úgy tehetjük élénkebbé, ha a húsra egy kis pirospaprikát is szórunk  fűszerezéskor.

*Ha rizsmentes panírt szeretnél, második rétegnek 6 ek. ciroklisztet keverj össze 2 ek. zabpehelyliszttel. Mivel a zabpehelyliszt az előállítása során könnyen szennyeződhet gluténnel, csak olyat vásárolj, amin külön feltüntették, hogy gluténmentes.

Gluténmentes, tejmentes gesztenyeszív:

gesztenyeszív

One thought on “Gluténmentes rántott hús tojás nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük