Gluténmentes krumplis lángos

Krumplis lángos gluténmentesen, tej és tojás nélkül. Kukoricát, rizst és zabot sem tartalmaz.

Piros burgonyát használok hozzá, mert szerintem ezzel jobb íze van, mint sárga burgonyával.

Azért, hogy a lángosok tésztája minél levegősebb legyen, sütés előtt nem hagyom állni, hanem ahogy összegyúrtam, máris sütöm. Ugyanezért inkább kicsi, vékony lángosokat szoktam formázni (de nagyobb méretben is elkészíthetők).

Gluténmentes krumplis lángos

Hozzávalók (6 db, kb. ujjnyi átmérőjű, kicsi lángoshoz):

100 g kölesliszt

200 g főtt, villával vagy krumplinyomóval összetört piros burgonya (Ne botmixerrel pürésítsd a krumplit, mert akkor gumis lesz.)

5 g útifű maghéj

1/2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna

1 tk. valódi citrom leve

4 g só

40 ml forró víz

kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A köleslisztet szitáld át abba a tálba, amiben majd összeállítod a tésztát.
  2. Add hozzá a sót és a szódabikarbónát majd jól keverd össze.
  3. A főtt, kihűlt krumplit jól morzsold össze a száraz keverékkel.
  4. A 40 ml forró vizet öntsd az útifű maghéjhoz, és jól keverd el. Ezután rögtön öntsd a burgonyás keverékhez. Add hozzá a citromlevet is, és könnyedén gyúrd össze a tésztát. (Nem lesz tökéletes lángostészta, darabosabb marad.)
  5. A tésztából formázz kicsi, vékony lángosokat, majd azonnal, forró olajban süsd meg előbb az egyik, majd a másik felüket. (Nagyon gyorsan megsülnek.) Ha leragadnak a serpenyő aljára, pár másodperc sütés után óvatosan „segítsd” őket a felszínre egy kanállal.
  6. A megsült lángosokat szedd papírtörlővel bélelt tányérra.

Frissen, melegen fogyaszd el, ekkor a legfinomabb és legkönnyedebb a lángos. (Ahogy áll, kicsit tömörebb lesz az tésztája.)

Jó étvágyat!

Glutén- és tojásmentes nokedli

Mentes nokedli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük