Gluténmentes piskóta tojás nélkül

Gesztenyés-mézes ízű gluténmentes piskóta, tej és tojás nélkül. Nem tartalmaz semmilyen gabonalisztet. Kicsit tömörebb a hagyományos piskótatésztánál, de nagyon puha, és másnapra is az marad.

Mivel gesztenyelisztből készül, barna színű lesz.

A gesztenyeliszt kellemesen eltelíti az embert, így szerintem ebből a tésztából kevesebb is elég, mint a hagyományosból.

gluténmentes piskóta

Hozzávalók (egy 16 cm átmérőjű tortaformához, vagy 10 db kis méretű muffinhoz):

300 g gesztenyeliszt (ezt a lisztet érdemes a hűtőben tartani, nehogy megromoljon)

16 g útifű maghéjliszt

6 g bambuszrost liszt

96 g aranybarna nádcukor

egy kis csipet só

1 nem púpozott mokkáskanál aszkorbinsav (patikában is kapható)

5 g szódabikarbóna

13 g olvasztott kókuszolaj

440 ml víz

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
  2. A liszteket szitáld át egy nagy tálba. (Soknak tűnhet ennyi liszt, de amikor hozzáöntöd a vizet, összébb fog esni.)
  3. A lisztekhez add hozzá a cukrot, az aszkorbinsavat és a szódabikarbónát, majd jól keverd össze.
  4. Az olajat add a vízhez, majd öntsd a száraz keverékhez. Jól keverd össze a hozzávalókat.
  5. A tésztát öntsd kiolajozott sütőformába, és 180°C-on, 40 perc alatt süsd meg. Muffinnak is megsütheted a tésztát, ekkor a sütési idő 25 perc. Sütés közben ne nyitogasd a sütőt, nehogy összeessen a tészta.
  6. A formában hagyd kihűlni.

A tészta édes ízéhez jól illenek a savanykás gyümölcsök.

Tartsd a hűtőben, frissen tartó fóliával letakarva, vagy egy műanyag dobozban. Néhány napon belül fogyaszd el, mert a gesztenyelisztes tészta sem áll el sokáig.

Glutén-, tej- és tojásmentes muffin

gluténmentes muffin köleslisztből

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük