Házi almaszósz

Nemcsak finom, arra is használhatjuk, hogy egy kis krémességet adjunk a tejmentes csokipudingnak vagy a csokimousse-nak anélkül, hogy elnehezítenénk. Mivel én elsősorban erre használom, nem szoktam tovább ízesíteni, de ha magában szeretnénk fogyasztani, ízesíthetjük fahéjjal vagy édesítővel.

Házi almaszósz

Hozzávalók (kb. 250 g szószhoz):

4 db nagyobb, édes alma (pl. Gála)

 

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük. Kisebb kockákra vágjuk őket, majd botmixerrel pürésítjük.
  2. Közepes lángon, gyakran megkeverve 12 percig főzzük.
  3. Még forrón alaposan kimosott befőttesüvegbe tesszük, majd az üveget száraz dunsztba. Hagyjuk a dunsztban 3 napig.

Bontatlan állapotban hónapokig, felbontás után a hűtőben pedig hetekig eláll.

One thought on “Házi almaszósz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük