Kókuszos-mézes ízű aprósütemény

Glutén-, tej- és tojásmentes aprósütik, gyorsan, egyszerűen. Amikor esszük, érezhető benne a kókuszreszelék, de engem ez nem zavar 🙂

Kókuszos-mézes aprósütik

Hozzávalók (11 db süteményhez):

88 g gluténmentes zabpehelyliszt

52 g kávédarálóban megdarált kókuszreszelék

40 g aranybarna nádcukor

80 g 100%-os alma bébidesszert (ezt használtam, főleg drogériákban kapható)

40 g kókuszolaj

11 szem áfonya

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Az áfonyát megmossuk, és papírtörlővel kicsit megszárítgatjuk.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, és jól elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk az almaszószt is, és újra összekeverjük. Keverés közben a masszánk tömörebb lesz. Addig keverjük, amíg annyira összeáll, hogy meg tudjuk formázni a sütiket (kb. 1 perc).
  5. A masszából golyókat formázunk, majd sütőpapírral letakart tepsire tesszük és kicsit meglapítjuk őket, kb. 1 cm vastagra. A közepükbe ujjunkkal lyukat nyomunk, amibe 1-1- szem áfonyát helyezünk.
  6. 180°C-on, a középső rácson, alul-felül sütéssel 13-15 percig sütjük (amíg az aljuk aranybarna nem lesz).

Rizstej házilag

rizstej

2 thoughts on “Kókuszos-mézes ízű aprósütemény

  1. Kedves Zsuzsi!

    Ez is elkészült ám és ez is isteni volt 🙂
    Sütöttem, hogy én is tudjak nassolni, kekszet enni a családdal, mert csak mentesen eszek. Hát olyan gyorsan felfalta a család többi tagja, hogy én már csak pislogtam :))))
    Köszönöm ezt a receptedet is. Rengeteg ilyen keksz készül még 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük