Glutén-, tej- és tojásmentes aprósütik, gyorsan, egyszerűen. Amikor esszük, érezhető bennük a kókuszreszelék, de engem ez nem zavar :).

Hozzávalók (11 db süteményhez):
88 g gluténmentes zabpehelyliszt
52 g kávédarálóban megdarált kókuszreszelék
40 g aranybarna nádcukor
80 g 100%-os alma bébidesszert (ezt használtam, főleg drogériákban kapható)
40 g kókuszolaj
11 szem áfonya
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Az áfonyát megmossuk, és papírtörlővel kicsit megszárítgatjuk.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk az almaszószt is, és újra összekeverjük. Keverés közben a masszánk tömörebb lesz. Addig keverjük, amíg annyira összeáll, hogy meg tudjuk formázni a sütiket (kb. 1 perc).
- A masszából golyókat formázunk, majd sütőpapírral letakart tepsire tesszük és kicsit meglapítjuk őket, kb. 1 cm vastagra. A közepükbe ujjunkkal lyukat nyomunk, amibe 1-1 szem áfonyát helyezünk.
- 180°C-on, a középső rácson, alul-felül sütéssel 13-15 percig sütjük (amíg az aljuk aranybarna nem lesz).

Kedves Zsuzsi! Nagyon köszönöm ezt a receptet, isteni lett és még a gyerekek is szívesen majszolták. Azt hiszem sokszor fogom készíteni a jövőben ezt az egészséges édességet :))))
Hálásan köszönöm, hogy megosztod velünk a tudásodat, megtapasztalásaidat, nagyon sokat jelet ezen az úton 🙂
Kedves Zsuzsi!
Ez is elkészült ám és ez is isteni volt 🙂
Sütöttem, hogy én is tudjak nassolni, kekszet enni a családdal, mert csak mentesen eszek. Hát olyan gyorsan felfalta a család többi tagja, hogy én már csak pislogtam :))))
Köszönöm ezt a receptedet is. Rengeteg ilyen keksz készül még 🙂
Kedves Adrienn!
Szívesen! Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek!
Szép napot,
Zsuzsi