Overnight zabpelyhes reggeli

Az overnight azt jelenti, hogy az étel egy éjszakán át készül. Neked azonban csak annyi a dolgod vele, hogy előző este összekevered a zabpelyhet a mandulatejjel és az ízesítőkkel, másnap reggel pedig ráteszed a gyümölcsöt és a magokat. Ennyi 😊.

gluténmentes zabpehely reggeli

 

A jó overnight zabpelyhes reggeli titka a megfelelő zabpehely. Nagy szeműt válasszunk, ezzel lesz a legjobb – nem kemény, de nem is „ázott” – az étel állaga.

Többféle zabpehely kapható a boltokban, de nem mindegyik gluténmentes. Figyeljünk oda, hogy garantáltan gluténmentes zabpelyhet vásároljunk. Én ezt használom.

Vannak olyan gluténérzékenyek, akik zabot sem fogyaszthatnak. Nekik ajánlom quinoás reggeli receptemet!

 

Hozzávalók (1 felnőtt adaghoz):

50 g gluténmentes, nagy szemű zabpehely

60 ml cukrozatlan mandulatej, pörkölt mandulából (ezt használtam)

0,5 mokkáskanál fahéj

édesítő ízlés szerint, én 1 tk. xilitet szoktam beletenni. Akinek a szervezete nincs hozzászokva a xilithez, inkább használjon más édesítőt, mert egyszerre nagyobb mennyiségű xilit elfogyasztása hashajtó hatású lehet.

a tetejére alma, megmosott mazsola, apróra tört dió

 

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet, a fahéjat és az édesítőt keverjük össze egy tálkában. (Az overnight zabpelyhet általában egy kisebb befőttesüvegben szokták készíteni. Én azonban jobban szeretem a tálkát, vagy egy széles szájú bögrét, mert ezekben alaposan össze lehet keverni a hozzávalókat, így jól össze tudnak érni az ízek.)
  2. Öntsük rá a mandulatejet, és jól keverjük össze.
  3. Fedjük le egy kistányérral, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  4. Másnap reggelre a zabpehely beszívja a mandulatejet és finom puha, de nem „ázott” lesz az állaga. Keverjük fel egy kicsit, és ha szükséges, adjunk még hozzá édesítőt. Tegyünk a tetejére almaszeleteket, szórjuk meg mazsolával (amit előtte megmostunk) és apróra vágott dióval.

Jó étvágyat!

Tipp: bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük, pl. meggyel nagyon finom!

Csicseriborsó lepény:

Csicseriborsó lepény
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük