Paprikás csirke

A legtöbb háziasszonynak megvan a jól bevált paprikáscsirke-receptje, mindenki úgy készíti, ahogy szereti. Az alábbi verziót Édesanyámtól tanultam, csak a habarást kellett megváltoztatnom benne glutén- és tejmentesre.

paprikás csirke, glutén- és tejmentesen

Hozzávalók:

  • 4-4 db csirkealsó- és -felsőcomb,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 db tv-paprika,
  • só és bors ízlés szerint,
  • 6 g (kb. 1 púpozott ek.) őrölt pirospaprika,
  • kb. 4 ek. olaj (a lábas méretétől függ),
  • víz.

A habaráshoz:

  • 5 g barnarizs-liszt,
  • 3 g nyílgyökérliszt.

Elkészítés:

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a fokhagymát, a vöröshagymát és a két tv-paprikát megtisztítjuk, megmossuk. A paprikát kicsumázzuk. A vöröshagymát és a paprikákat apró darabokra vágjuk.
  2. A csirkecombokat megmossuk. Aki nem szereti bőrösen, leszedheti a bőrüket. Én csak a túllógó bőrdarabokat szoktam levágni.
  3. A vöröshagymát a felhevített olajon aranybarnára pirítjuk.
  4. Ezután takarékra állítjuk a lángot, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Kicsit megkeverjük, majd beletesszük a csirkecombokat is. Hozzáadunk annyi vizet, amennyi ellepi a combokat, majd a paprikát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk. (Aki ezzel a tejmentes tejföllel fogja sűríteni az ételt, vegye figyelembe, hogy abban is van egy kevés só.)
  5. Addig főzzük, amíg a csirkecombok megpuhulnak (kb. 1 óra). Ha szükséges, főzés közben még egy kevés vizet öntünk rá, hogy oda ne égjen.
  6. Amikor a csirke megfőtt, tejfölös habarással sűrítjük a levét: 5 g barna rizslisztet összekeverünk 2 g nyílgyökérliszttel. A keverékhez hozzáadunk 2 ek. tejmentes tejfölt, és csomómentesre keverjük. A paprikás csirke levéből kiveszünk 4 evőkanálnyit, összekeverjük a habarással, majd a habarást folyamatos kevergetés közben a csirke levéhez adjuk. Nem muszáj az összes habarást beletenni, attól függ, ki mennyire sűrűn szereti.

A paprikás csirke mellé itt találsz glutén- és tojásmentes nokedlireceptet!

Mentes nokedli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük