Gluténérzékenyként sem kell lemondanunk a finom sült halról! Nagyon könnyen és egyszerűen elkészíthető, csak barna rizsliszt és néhány fűszer kell hozzá.
Hozzávalók:
2 közepes méretű pisztráng (összesen kb. 60 dkg), de másfajta halból is elkészíthető
70 g barna rizsliszt
3 g őrölt pirospaprika
só, szárított őrölt fokhagyma, szárított petrezselyem ízlés szerint; Az én keverékem: 7 g só, 3/4 csapott mokkáskanál őrölt fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál szárított petrezselyem.
olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A halak fejét levágjuk, majd lepikkelyezzük és megmossuk őket.
- A sót összekeverjük a fokhagymával és a petrezselyemmel. A megmosott halakat megfűszerezzük a keverékkel.
- A barna rizslisztet összekeverjük a paprikával, majd a megfűszerezett pisztrángokat a keverékbe forgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy mindenütt befedje őket a fűszeres liszt. A felesleges lisztet gyengéden leütögetjük róluk.
- A fűszerezett, lisztbe forgatott halakat forró olajban megsütjük. 6-7 perc alatt megsülnek, a sütési idő felénél fordítsuk meg őket.
- A megsült pisztrángokat tegyük egy rácsra, ami alá papírtörlőt tettünk, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen róluk.