„Akkor most mit egyek?”

Ez az első kérdés, ami megjelenik annak a fejében, aki megtudja, hogy innentől kezdve soha nem fogyaszthat búzalisztet, tejet vagy tojást. Csak egy nagy kérdőjelet lát maga előtt, és arra gondol, hogy holnap is kell valamit reggeliznie. Bemegy a boltba, leveszi a polcról a kész „mentes” termékeket. Majd szembesül az árukkal, és rájön, hogy jóval többe kerülnek, mint a hagyományos élelmiszerek. Egy idő után elgondolkodik azon, hogyan tudná valamelyest csökkenteni a költségeit. Jó lenne, ha bizonyos ételeket maga is el tudna készíteni.

Sokan vannak olyanok is, akiknek többféle étel intoleranciája van, és ahelyett, hogy állandóan a bolti élelmiszerek összetevőit böngésznék, legalább néhányat szívesen kiváltanának saját készítésűekkel, amikben biztosan nincs semmi, amit nem fogyaszthatnak.

Ebben szeretnék segíteni ezzel a bloggal.

Zsuzsi vagyok, és ugyanebben a cipőben járok: étel intoleranciáim miatt nem fogyaszthatok gluténtartalmú gabonákat, tejet, tojást és élesztőt sem. Kukoricát és burgonyát pedig csak kisebb mennyiségben ehetek.

Átéltem, mennyi kísérletezés kellett ahhoz, hogy egy jó ízű és állagú kenyeret tudjak sütni, vagy egy finom növényi tejet készíteni.

Ezzel a bloggal arra törekszem, hogy ne csak recepteket osszak meg a „sorstársaimmal”, hanem olyan alapinformációkat is, amik segítségével időt és pénzt spórolhatnak.

Minden receptem glutén-, tej- , tojás- , finomított cukor- és élesztőmentes. A legtöbb kukoricát, burgonyát és szóját sem tartalmaz.

Ha most lettél glutén-, kukorica-, tej- vagy tojásérzékeny, és a receptek mellett jó lenne néhány alapinformáció, ami segít eligazodni a mentes élet „sűrűjében”, vagy ha gyakorlott étel intoleranciásként új receptekre vágysz, nézz szét a blogon!

Zsuzsi