Akkor most mit egyek?

Ez az első kérdés, amely megjelenik annak a fejében, aki megtudja: innentől kezdve soha nem fogyaszthat búzalisztet, tejet vagy tojást. Csak egy nagy kérdőjelet lát maga előtt, és arra gondol, hogy holnap is kell valamit reggeliznie. Bemegy a boltba, leveszi a polcról a kész „mentes” termékeket. Majd szembesül az árukkal, és rájön: jóval többe kerülnek, mint a hagyományos élelmiszerek. Egy idő után elgondolkodik azon, hogyan tudná valamelyest csökkenteni a költségeit. Milyen jó lenne, ha bizonyos ételeket maga is el tudna készíteni!

Sokan vannak olyanok is, akiknek többféle ételintoleranciája van, és ahelyett, hogy állandóan a bolti élelmiszerek összetevőit böngésznék, legalább néhányat szívesen kiváltanának saját készítésűekkel, amikben biztosan nincs semmi, amit nem fogyaszthatnak.

Ebben szeretnék segíteni ezzel a bloggal.

Zsuzsi vagyok, és ugyanebben a cipőben járok: ételintoleranciáim miatt nem fogyaszthatok gluténtartalmú gabonákat, tejet, tojást és élesztőt. Kukoricát és burgonyát pedig csak kisebb mennyiségben ehetek.

Átéltem, mennyi kísérletezés kell ahhoz, hogy jó ízű és állagú kenyeret tudjak sütni, vagy finom növényi tejet készíteni.

Ezzel a bloggal arra törekszem, hogy ne csak recepteket osszak meg sorstársaimmal, hanem olyan alapinformációkat is, amelyek segítségével időt és pénzt spórolhatnak.

Minden receptem glutén-, tej- , tojás- , finomítottcukor- és élesztőmentes. A legtöbb kukoricát és szóját sem tartalmaz.

Ha most lettél glutén-, kukorica-, tej- vagy tojásérzékeny, és a receptek mellett jól jönne néhány információ, amely segít eligazodni a mentes élet „sűrűjében”, vagy ha gyakorlott ételintoleranciásként új receptekre vágysz, nézz szét a blogon!

Zsuzsi