Tejmentes csokimousse

Krémes, könnyű tejmentes csokimousse. Glutént és tojást sem tartalmaz.

Tejmentes csokimousse

Hozzávalók (3 adaghoz):

30 g, 20-22 % kakaóvaj tartalmú, cukrozatlan kakaópor

40 g xilit (mivel enyhe kukorica intoleranciám van, olyan xilitet használok, ami nyír- és bükkfarostból készült). Akinek a szervezete nincs hozzászokva a xilithez, inkább használjon más édesítőt, mert egyszerre nagyobb mennyiségű xilit elfogyasztása hashajtó hatású lehet.

60 g cukormentes almaszósz, ez lehet 100 % almatartalmú bébidesszert, illetve bioboltokban beszerezhető, vagy házi készítésű almaszósz (recept itt!) is.

1 mokkáskanál Bourbon Vaníliapor

1 nagyobb csipet só

3 db zselatinlap

160 ml víz

240 g hideg kókuszkrém. Gyakran előfordul, hogy a kókuszkrém kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális, de ilyenkor ehhez a recepthez csak a sűrű, krémes kókusztartalmat használjuk, a levet tegyük félre.

Elkészítés:

  1. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Ezután leöntjük róluk a hideg vizet, kicsavarjuk, majd 9 ek. vízzel melegítjük, épp csak addig, amíg feloldódnak (ne főzzük). Tegyük félre a feloldott zselatint, és várjuk meg, míg kihűl.
  2. Amikor a zselatin kihűlt, a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a keverékhez adjuk a 160 ml vizet és az almaszószt is (kézi habverővel szoktam összekeverni, szerintem ezzel hamarabb egyneművé tehetjük a kakaóporos masszát, mint kanállal).
  3. A kókuszkrémet egy fazékba vagy tálba öntjük, és habbá verjük.
  4. A kakaós masszába belekeverjük a zselatint, majd a masszát összekeverjük a habbal. Az utóbbi műveletet érdemes kézi habverővel végezni, hogy minél habosabb legyen a desszertünk.
  5. A mousset poharakba adagoljuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Fogyasztás előtt díszíthetjük gyümölcsdarabokkal és mazsolával.

Próbáld ki az epermousset is!

One thought on “Tejmentes csokimousse

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük