Tejmentes csokimousse

Krémes, könnyű, tejmentes csokimousse. Glutént és tojást sem tartalmaz.

Néhány jótanács a hozzávalókhoz:

Desszertünk alapja a kókuszkrém. Gyakran előfordul, hogy ennek kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális, de ilyenkor a recepthez csak a sűrű, krémes kókusztartalmat használjuk, a levet tegyük félre.

A mousse-t xilittel édesítem. Mivel enyhe kukoricaintoleranciám van, olyat használok, ami nyír- és bükkfarostból készült. Akinek a szervezete nincs hozzászokva, inkább használjon más édesítőt, mert egyszerre nagyobb mennyiségű xilit elfogyasztása hashajtó hatású lehet.

Tejmentes csokimousse

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 240 g hideg kókuszkrém;
  • 30 g, 20-22% kakaóvaj-tartalmú, cukrozatlan kakaópor;
  • 40 g xilit;
  • 1 mokkáskanál Bourbon vaníliapor;
  • 1 nagyobb csipet só;
  • 3 db zselatinlap;
  • 160 ml víz.

Elkészítés:

  1. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Ezután kicsavarjuk, majd 9 ek. vízzel melegítjük, épp csak addig, amíg feloldódnak (ne főzzük). Tegyük félre a feloldott zselatint, és várjuk meg, míg kihűl.
  2. Amikor a zselatin kihűlt, a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a keverékhez adjuk a 160 ml vizet és az almaszószt is. (Kézi habverővel szoktam összekeverni, szerintem ezzel hamarabb egyneművé tehetjük a kakaóporos masszát, mint kanállal).
  3. A kókuszkrémet egy fazékba vagy tálba öntjük, és habbá verjük.
  4. A kakaós masszába belekeverjük a zselatint, majd a masszát összekeverjük a habbal. Az utóbbi műveletet is érdemes kézi habverővel végezni, hogy minél habosabb legyen a desszertünk.
  5. A mousse-t poharakba adagoljuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Fogyasztás előtt díszíthetjük gyümölcsdarabokkal és mazsolával.

Próbáld ki az epermousse-t is!

One thought on “Tejmentes csokimousse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük