Tejmentes, gluténmentes banános puding

Glutén- és tejmentes, finom puding, amely kukorica- és burgonyakeményítőt sem tartalmaz.

Tejmentes banános puding

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 4 dl cukrozatlan, pörkölt mandulából készült mandulatej (ezt használtam);
  • 160 g banán (a mennyiség héj nélkül értendő);
  • 1,5 tk., a cukornál 4-szer édesebb édesítőszer;
  • egy kis csipet só;
  • késhegynyi kurkuma;
  • késhegynyi Bourbon vaníliapor;
  • 20 g nyílgyökérliszt;
  • 20 ml hideg víz;
  • a tetejére aprított, pirított földimogyoró, ananász- és eperdarabok.

Elkészítés:

  1. A banánt karikákra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a mandulatejet, a sót, az édesítőt, a kurkumát és a vaníliaport.
  2. Botmixerrel összekeverjük, majd közepes lángon melegítjük. Közben gyakran keverjük meg, mert gyorsan odakap.
  3. Amikor gyöngyözni kezd, a vízben elkevert nyílgyökérliszttel besűrítjük. Segítségül azoknak, akik még nem sűrítettek keményítővel vagy nyílgyökérliszttel, így kell csinálni: A nyílgyökérlisztet elkeverjük a hideg vízben. Amikor a puding elkezd gyöngyözni, 1,5 merőkanálnyit kiveszünk belőle, jól elkeverjük a nyílgyökérlisztes lével, majd visszaöntjük a pudinghoz. Kb. 1-2 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben gyakran megkeverjük. Ne forraljuk túlságosan, mert visszahígul!
  4. A pudingot poharakba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ezután 2 órára a hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt megszórjuk aprított, pirított földimogyoróval, majd ananász- és eperdarabokkal díszítjük.

Zöldborsós sertésragu

zöldborsós sertésragu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük