Glutén- és tejmentes, finom puding, ami kukorica- és burgonyakeményítőt sem tartalmaz.

Hozzávalók (3 adaghoz):
4 dl cukrozatlan, pörkölt mandulából készült mandulatej (ezt használtam)
160 g banán (a mennyiség héj nélkül értendő)
édesítő ízlés szerint, én 1,5 tk., a cukornál 4x édesebb édesítőszert szoktam beletenni
egy kis csipet só
késhegynyi kurkuma
késhegynyi Bourbon Vaníliapor
20 g nyílgyökérliszt
20 ml hideg víz
A tetejére aprított, pirított földimogyoró, ananász- és eperdarabok.
Elkészítés:
- A banánt karikákra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a mandulatejet, a sót, az édesítőt, a kurkumát és a vaníliaport.
- Botmixerrel összekeverjük, majd közepes lángon melegítjük. Melegítés közben gyakran keverjük meg, mert gyorsan odakap.
- Amikor gyöngyözni kezd, a vízben elkevert nyílgyökérliszttel besűrítjük. Ha még nem sűrítettél nyílgyökérliszttel vagy keményítővel, így kell csinálni: A nyílgyökérlisztet elkeverjük a hideg vízben. Amikor a puding elkezd gyöngyözni, 1,5 merőkanálnyit kiveszünk belőle és jól elkeverjük a nyílgyökérlisztes lével, majd ezt visszaöntjük a pudinghoz. Kb. 1-2 percig főzzük, amíg besűrűsödik, közben gyakran megkeverjük. (Ne forraljuk túlságosan, mert visszahígul!)
- A pudingot poharakba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ezután 2 órára a hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt megszórjuk aprított, pirított földimogyoróval, majd ananász- és eperdarabokkal díszítjük.