Tejmentes kávéjégkrém

Nagyon gyorsan összeállítható, 15 perc alatt megvan, és már mehet is a fagyasztóba. 🙂 Aranybarna nádcukrot használok hozzá, mert jól kiemeli a kávé ízét.

tejmentes kávéjégkrém

Hozzávalók (4-5 db, kb. 8 cm-es jégkrémhez):

120 ml koffeinmentes kávé (Sok kávéból szoktam főzni, hogy intenzív íze legyen, mert fagyasztva kevésbé érezhetők az ízek. Hagyományos – nem kapszulás – kávéfőzőm van, ebbe 180 ml vizet és 24 g kávét teszek, majd az így elkészített kávéból használok fel 120 ml-t.)

120 g hideg kókuszkrém (nem főzőkrém)

30 g aranybarna nádcukor

Elkészítés:

  1. Megfőzzük a kávét, majd, amíg még forró, elkeverjük benne a cukrot. Kicsit kevergetjük, hogy a cukor jól feloldódjon.
  2. A kókuszkrémet jól felkeverjük, hogy egynemű legyen, s ne csak a vizes része kerüljön majd a jégkrémbe.
  3. A kávét folyamatos keverés mellett a kókuszkrémhez öntjük, és jól összekeverjük, hogy a kókuszkrémből ne maradjanak kis csomók a keverékben. (Kézi habverővel szoktam csinálni, de ha ezt használjuk, vigyázzunk: ne habosítsuk fel túlságosan a keveréket, mert akkor sokkal jegesebb lesz a jégkrém.)
  4. A keveréket formákba öntjük és 6 órára vagy egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.

Gluténmentes, tejmentes gesztenyeszív

gesztenyeszív gluténmentes tejmentes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük