Tejmentes pálcikás jégkrém

Egyszerűen elkészíthető, csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd formákba önteni, és mehet a fagyasztóba. Néhány óra múlva kész is a finom gyümölcsjégkrém.

Egy jótanács a recepthez: gyakran előfordul, hogy a kókuszkrém kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális, de ilyenkor csak a sűrű, krémes kókusztartalmat használjuk fel, a levet tegyük félre.

tejmentes pálcikás ribizlijégkrém

Hozzávalók (4 db, 7 cm-es jégkrémhez):

  • 50 g kókuszkrém,
  • 120 g fagyasztott ribizli,
  • 2 mokkáskanál 100 %-os citromlé,
  • 19 g, a cukornál 4-szer édesebb édesítő,
  • kb. 1 mokkáskanál fahéj.

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat előbb egy kanállal, majd botmixerrel jól összekeverjük.
  2. Pálcikás jégkrémformákba öntjük, majd legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük.
  3. Miután kivettük a fagyasztóból, kezünkkel melegítsük fel a formákat (néhány pillanatra meleg víz alá is tarthatjuk őket), és óvatosan vegyük ki belőlük a jégkrémeket.

Mandulatej házilag

mandulatej
 

One thought on “Tejmentes pálcikás jégkrém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük