Tejmentes pálcikás jégkrém

Könnyen összeállítható, csak formákba kell önteni, és néhány óra múlva kész is a finom gyümölcsjégkrém.

tejmentes pálcikás ribizlijégkrém

Hozzávalók (4 db, 7 cm-es jégkrémhez)

50 g kókuszkrém; Gyakran előfordul, hogy a kókuszkrém kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális, de ilyenkor ehhez a recepthez csak a sűrű, krémes kókusztartalmat használjuk, a levet tegyük félre.

120 g fagyasztott ribizli

150 ml rizstej (ezt használtam)

2 mokkáskanál 100%-os citromlé

édesítő és fahéj ízlés szerint, én 1,5 tk., a cukornál 4x édesebb édesítőszert, és ¾ mokkáskanál őrölt fahéjat teszek bele

 

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat előbb egy kanállal, majd botmixerrel jól összekeverjük.
  2. Pálcikás jégkrémformákba öntjük, majd legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük.
  3. Miután kivettük a fagyasztóból, kezünkkel melegítsük fel a formákat (néhány pillanatra meleg víz alá is tarthatjuk őket) és óvatosan vegyük ki belőlük a jégkrémeket.

Mandulatej házilag:

mandulatej
 

One thought on “Tejmentes pálcikás jégkrém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük