Könnyen összeállítható, csak formákba kell önteni, és néhány óra múlva kész is a finom gyümölcsjégkrém.
Hozzávalók (4 db, 7 cm-es jégkrémhez)
50 g kókuszkrém; Gyakran előfordul, hogy a kókuszkrém kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális, de ilyenkor ehhez a recepthez csak a sűrű, krémes kókusztartalmat használjuk, a levet tegyük félre.
120 g fagyasztott ribizli
150 ml rizstej (ezt használtam)
2 mokkáskanál 100%-os citromlé
édesítő és fahéj ízlés szerint, én 1,5 tk., a cukornál 4x édesebb édesítőszert, és ¾ mokkáskanál őrölt fahéjat teszek bele
Elkészítés:
- A hozzávalókat előbb egy kanállal, majd botmixerrel jól összekeverjük.
- Pálcikás jégkrémformákba öntjük, majd legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük.
- Miután kivettük a fagyasztóból, kezünkkel melegítsük fel a formákat (néhány pillanatra meleg víz alá is tarthatjuk őket) és óvatosan vegyük ki belőlük a jégkrémeket.
Finom és szép!:))