Tejmentes tejszínhab

Finom, krémes tejmentes tejszínhab. Elkészíthetjük kókusztejből vagy kókuszkrémből is.

Tejmentes tejszinhab

Hozzávalók (a képen látható mennyiséghez):

  • 3,5 dl, legalább 60 %-os kókusztartalmú hideg kókusztej (én ezt használom. Tapasztalataim szerint ezt a fajta kókusztejet még bontatlan állapotban is ajánlott a hűtőben tartani, mert melegebb helyen nagyon hamar megromlik.) VAGY: 3,5 dl hideg kókuszkrém.

Gyakran előfordul, hogy a sűrű kókusztej kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális. Ha így történik, akkor a tejszínhabhoz csak a sűrű kókusztartalmat használjuk fel.

  • por állagú édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A kókusztejet/kókuszkrémet egy fazékba öntjük. Habverő géppel felverjük, majd a géppel fokozatosan hozzákeverjük az édesítőt is.

Jó tanács: mielőtt nekilátunk a felverésnek, a fazekat állítsuk a mosogatóba, különben mindent össze fogunk fröcskölni a habbal.

A habot hűtőben tároljuk. Akár 4 napig is eláll. A hűtőben még egy picit keményedni fog.

Tipp: Ha csak egy “egyszemélyes” adag tejszínhabot szeretnél készíteni, ezt is megteheted: önts egy kis pohárba kb. 50 ml kókusztejet vagy kókuszkrémet, majd egy tejhabosítóval verd habbá. Ezzel keverd bele az édesítőt is. Ha nem akar felverődni a hab, érdemes elemet cserélni a tejhabosítóban.

Tejmentes tejberizs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük