Tejmentes tejszínhab

Krémes tejmentes tejszínhab. Elkészíthetjük kókusztejből vagy kókuszkrémből is.

Én ezt a kókusztejet használom. Tapasztalataim szerint ezt a fajtát még bontatlan állapotban is ajánlott a hűtőben tartani, mert melegebb helyen nagyon hamar megromlik.

Gyakran előfordul, hogy a kókusztej kókusz- és víztartalma a hűtőben elválik egymástól. Ez normális. Ha ez történik, akkor a tejszínhabhoz csak a sűrű kókusztartalmat használjuk fel.

Tejmentes tejszinhab

Hozzávalók (a képen látható mennyiséghez):

  • 3,5 dl, legalább 60%-os kókusztartalmú hideg kókusztej vagy 3,5 dl hideg kókuszkrém;
  • porállagú édesítő ízlés szerint.

Elkészítés:

A kókusztejet/kókuszkrémet egy fazékba öntjük. Habverő géppel felverjük, majd a géppel fokozatosan hozzákeverjük az édesítőt is.

Jótanács: mielőtt nekilátunk a felverésnek, a fazekat állítsuk a mosogatóba, különben mindent össze fogunk fröcskölni a habbal.

A tejszínhabot hűtőben tároljuk. Akár 4 napig is eláll. A hűtőben még egy picit keményedni fog.

+ Tipp: Ha csak „egyszemélyes” adag tejszínhabot szeretnénk készíteni, öntsünk egy kis pohárba kb. 50 ml kókusztejet vagy kókuszkrémet, majd egy tejhabosítóval verjük habbá. Ezzel keverjük bele az édesítőt is. Ha nem akar felverődni a hab, érdemes elemet cserélni a tejhabosítóban.

Tejmentes tejberizs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük